torstai 8. toukokuuta 2014

Välillä valmistuneita!

Pitkästä aikaa olen taas saanut jotain tehtyä. Loma loppui liian lyhyeen niinkuin aina ja melkein kaikki jäi tekemättä. Ainoa mitä ehdin lomalla tekemään oli siskon luona Helsingissä vierailu kahdesti kahden viikon aikana. Toisella Helsingin reissulla oli ensin piiiiiiitkä matkustus yöbussilla. Matkan aikana aloitin tekemään sny:ltäni saamien lankojen ja ohjeen perusteella sukkia. Voin sanoa, että tais kanssa matkustajalta takanani palaa käämit kun lukuvalon tuikkeessa neuloin. Vaihtoi penkkiä sen verran äänekkäästi tuhisten taemmaksi. Linkkamatkalla aloitetun sukan sain loppuun kotiinpäin tullessa junassa. Sielläkin häiritsin erästä matkustuskaveria kun hänen piti tulla kysymään, että onko minun pakko heiluttaa noita puikkoja niin nopeaan ettei hän saa selvää mitä minä teen. Tähän minä ystävällisesti vastasin tekeväni "Kanan jalkoja". Hieman Kyselijä ihmetteli, että teen mitä? Selvensin sukkieni mallin olevan "Chicken legs". Tosin keskustelukumppanini mielestä teokseni ei näyttänyt sukalle kun siinä oli niin paljon neuloja (5 puikkoa). Onneksi kyseinen tapaus jäi Lahessa pois kyydistä ja minä sain jatkaa tikuttamista itsekseen. Toisen sukan sain valmiiksi ja toinen on hieman keskeneräinen. Tässä kuva ensimmäisestä päättelemättömästä valmiista sukasta.
Ainiin ja kantapään tein kaavoihin kangistuen vanhan ja hyväksi todetun mallin mukaan.

Sny:ni lähetti  minulle myös hieman kesää pienessä pussissa. Laitoin niitä osan jo kasvamaan äidiltä kähveltämääni parvekeruukkuun. Tänään ruukkuun kurkistaessani vastaani katseli tälläisia otuksia.


Pitkän ajan projekteiheni on myös kuulunut Waldorfin nuket. Tätä Helmiina aloitin tekemään jo kolmisen vuotta sitten ja nyt sain valmiiksi hänen hiukset. Vielä vaatteet ja kasvot loppuun niin Helmiina pääsee viihtymään hyllyylle Wilhelmin seuraan.


1 kommentti:

  1. näyttääpä hyvältä toi malli. :) ja täytyy googlata Waldorfin nuket :D

    työkiireet vähän häirinneet tämän kuun paketin lähetystä mutta tulossa on. kärsivällisyyttä vielä hetki.

    Arunkoisin terveisin; SNY18

    VastaaPoista